~Meg Cabot Rajongói Oldal~
~Meg Cabot Rajongói Oldal~
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A neveletlen hercegnő naplója sorozat kötetei
 
Fanfiction
 
Idézgető

"Mert a hosszú távú szívbéli szerelemnek megvan a maga a varázsa, és szükségtelen volna boszorkánysággal is rásegíteni."
/Jinx/

 
Multimédia
 
Szavazz!:)
Lezárt szavazások
 
A Hívószám 1-800 sorozat kötetei
 
A Heather Wells rejtélyes esetei sorozat kötetei
 
A Misztikus Szerelem sorozat kötetei
 
Meg Cabot
 
Hogyan legyünk népszerűek III.

Hogyan legyünk népszerűek (How to be Popular) -

2. fejezet
(by Cass :D)

Igazából nem is tudom pontosan, mit vártam attól a naptól. Talán azt gondoltam jaj, de jó, végre lesz egy barátnőm a népszerűek közül is, s így akármelyik felsőbb éves medencés bulijára bejuthatok. Az is lehet, hogy csak be akartam bizonyítani Laurennek, hogy én is vagyok akkora egyéniség, mint ő, így nincs mire felvágnia. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy attól, ami valójában történt mindenképpen jobbra számítottam.
Így visszagondolva már a kezdetektől tudhattam volna, hogy ez a nap semmi kedvezőt nem fog nyújtani számomra. Reggel éktelen rikácsolásra ébredtem. Ránéztem az éjjeli szekrényemen lévő, színes virágmintákkal díszített vekkeremre: hat óra volt. A hangot persze egyből felismertem, hiszen a szomszédunk, Mrs. Sawyer hangját aligha lehet máséval összetéveszteni. Ha jól hallottam most éppen a szerencsétlen újságkihordó fiúval veszekedett, amiért az fejen találta kis kedvencét, az akár régiségmúzeumba is beillő korú perzsamacskáját. Ahhoz azonban még túl fáradt voltam, hogy az ilyesmi felbosszantson, így hát kikecmeregtem az ágyamból és célba vettem a fürdőszobát. 20 perc múlva már felöltözve ültem a konyhaasztalunknál és a Pindur Pandúrok legújabb kalandjainak bámulása közben a -rozskenyérből készült- juharszirupos pirítósomat rágcsáltam.
Laurent kilenc órára vártam, ezért megkértem Apát – aki már hajnali öttől szorgalmasan sütögette a rozskenyereit valamelyik környékbeli település hídavató ünnepségére- siessen, amennyire csak tud, és segítsen nekem kitakarítani a medencét. Mialatt ezt kimondtam, mindketten kinéztünk az ablakon: az eget számtalan sötét esőfelhő borította. Apa fejcsóválva visszatért a kenyereihez, én pedig fancsali képpel vettem tudomásul, hogy ezen a napon nem lesz fürdés a kertben lévő, fedetlen medencénkben, amely már így is tele volt falevelekkel és apró gallyakkal. De természetesen – ahogy az egy vérbeli Landry-lányhoz illik – volt B tervem is arra az esetre, ha rosszra fordulna az idő.
Még előző nap több tucat filmet készítettem be, sőt még a DVD-lejátszót is átköltöztettem a saját szobámba, valamint megkértem a nővéremet, segítsen azt összeszerelni. Sheila azonban csak ennyit mondott: -Jaj, hugi!- majd egy puszit nyomott az arcomra és nevetve elviharzott. Ne gondoljatok rosszra, egyáltalán nem azért hagyott magamra, mert szemtelen vagy ilyesmi. Egyrészt azért, mert ő sem értett hozzá, másrészt viszont azért, mert a nővérem már 8 éves korától versenyszerűen műkorcsolyázik. Ez azt jelenti, hogy hetente háromszor elvonatozik - amióta azonban megvan a jogsija, legtöbbször Apa BMW-jével jut el - Indianapolisba, ahol kemény edzéseken vesz részt, hogy kellőképpen felkészüljön a különböző versenyekre. Most azonban, hogy az őszi szünet legelső napját élveztük, Shel egész hétre elutazott egy Chicagoi edzőtáborba. Így aztán Apa szerelte össze a DVD-lejátszót.
Kilenc előtt néhány perccel egy autó ajtajának csapódását hallottam, majd mire leértem a lépcsőn, már a csengő is megszólalt.
-Nyitom!- kiáltottam, és kinyitottam az ajtót.
Lauren éppen fintorogva kémlelte az eget, ahonnan kövér esőcseppek hullottak a rózsaszín-fehér pöttyös esernyőjére. Mikor észrevett, mosolyogva köszöntött, én pedig beinvitáltam a házba. Lila kabátkája alatt halványrózsaszín pulóvert és fehér szoknyát viselt, melyekhez színben illő pink pamutharisnyát és fehér balerinacipőt párosított.
-Várj meg itt, mindjárt jövök!- utasítottam, majd a konyha felé vettem az irányt. Egy hatalmas tál vajas popcornnal tértem vissza és már indultam volna fel a lépcsőn, de meglátva Lauren eltorzult arcát, megtorpantam.
-Csak nincs valami baj?
-Te nem érzed ezt a…furcsa szagot?- kérdezte elfintorodva, mire nevetésben törtem ki.
-Ne aggódj, ez csak Apa rozskenyereinek illata. Nemsokára kisszellőzik a ház.
Ekkor lépett ki a szobájából Nagyi, aki meglátva minket odajött hozzánk és egy-két kedves szó kíséretében megsimogatta Lauren fejét. Illetve csak meg akarta simogatni, ugyanis a barátnőm egyenesen a fodrásztól érkezett hozzám (Noha Lauren még csak 11 éves volt, már akkor nagyon adott a külsejére, ráadásul aznap délután még fellépésre is készült a szurkolócsapattal). Így hát Nagyi keze beleragadt a hajlakkba, amit csak hosszas ráncigálás után sikerült kiszabadítania Lauren – már teljesen tönkrement – frizurájából. Ennek persze sikítozás és sírás lett a vége. Nagyi próbálta vigasztalni Laurent - sajnos nem sok sikerrel. Csak akkor nyugodott meg, mikor megígértem neki, hogy ebédre akkora pizzát rendelhet, amekkorát csak akar.
Miután sikerült megnyugtatnom, felmentünk a szobámba, ahol megnéztük a Párosban Párizsban című filmet az Olsen-ikrek főszereplésével, Lauren azonban nem akarta az időt filmnézésre pazarolni, így hát szétszórta hátizsákja tartalmát a szobámban, ahol aztán perceken belül minden négyzetcentimétert Barbie-baba borított. Már majdnem ebédidő lehetett, mikor betoppant Apa.
-Meghoztam a földkerekség két legfinomabb málnaturmixát!- mondta, mire mindkettőnknek felcsillant a szeme. Azonban Apa szemüvege a konyhában maradt, így megbotlott egy estélyi ruhás babában, elejtette a tálcát, elesett, és az egyik málnaturmix a padlószőnyegen, a másik pedig Lauren fehér szoknyáján landolt. Ekkor igazán furcsa dolog törént. Lauren először sírással egybekötött ordításban tört ki, majd egyre csak köhögött, és köhögött szüntelenül, s lassacskán elkezdett fuldokolni. Ráadásul piros kiütések jelentek meg az arcán és a kezén. Nem tudtam, mi történt vele, de rettenetesen megijedtem. Apa eközben a telefonhoz rohant, hogy hívja a mentőket, én pedig megütögettem Lauren hátát és hoztam neki egy pohár vizet, amitől egy picit jobban lett, azonban egyetlen pillantás a szoknyáján elterülő foltra elég volt ahhoz, hogy újra sírásban törjön ki. Nemsokára kiértek a mentők, akik megállapították, hogy Lauren nem szedi rendszeresen a gyógyszerét, ezért lett ilyen rosszul. Megitattak vele egy pohár fehér löttyöt, mire jelentősen javult az állapota: megszűnt a köhögés és a sírás is abbamaradt. Mint később kiderült, a popcornra tett vaj miatt léptek fel a tünetek, Lauren ugyanis tejallergiás. Miután mindenki többé-kevésbé megnyugodott – kivéve persze Laurent- a mentősök javasolták Laurennek, hogy menjen haza és aludjon egy jót, pihenje ki magát, az elkövetkező napokban pedig diétázzon, és semmiféle tejterméket ne fogyasszon, majd felajánlották neki, hogy hazaviszik. Lauren összepakolta a Barbie-jait, majd felvette a cipőjét és a kabátját, s legvégül odasziszegte nekem:
-Köszi, hogy tökéletesen elrontottad a napomat. De ne aggódj, nem maradok az adósod sokáig, Steph Landry!
Majd az orromra csapta a bejárati ajtót és eltávozott.

 
Pontos Idő & Dátum

 
Névnaptár
Boldog névnapot kívánok!
 
Linkgyűjtemény
 
Extrák
 
Érdekességek
 
Chatelde

 
A Mediátor sorozat kötetei
 
Egyéb Meg Cabot könyvek
 
Népszámláló =P
Indulás: 2006-04-13
 
Szavazz!:)
Ha te lennél Meg Cabot...
Kivel hoznád össze Miát a befejező részben (NHN 10.)?

Michael
J.P.
Kenny
Borisz
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A Locsifecsi királynő sorozat kötetei
 
Az Allie Finkle sorozat kötetei
 
Rajongói Oldal
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~