~Meg Cabot Rajongói Oldal~
~Meg Cabot Rajongói Oldal~
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A neveletlen hercegnő naplója sorozat kötetei
 
Fanfiction
 
Idézgető

"Mert a hosszú távú szívbéli szerelemnek megvan a maga a varázsa, és szükségtelen volna boszorkánysággal is rásegíteni."
/Jinx/

 
Multimédia
 
Szavazz!:)
Lezárt szavazások
 
A Hívószám 1-800 sorozat kötetei
 
A Heather Wells rejtélyes esetei sorozat kötetei
 
A Misztikus Szerelem sorozat kötetei
 
Meg Cabot
 
A neveletlen hercegnő naplója 9. - I.

Constanze (Pálfi Barbara) munkája

 

 

Szeptember 10., péntek, éjszaka 11 óra, A Szépség és a Szörnyeteg előadása után, itthon

 Az előadás második felvonása éppen olyan volt, mint szokott lenni. Annyi különbséggel, hogy most csak az járt a fejemben, hogy vajon ránk is ilyen boldog vég vár-e, mint a címszereplőkre. És a kérdést meg is válaszoltam magamnak: nem. Tuti nem. Rám legalább is egész biztos, hogy nem. Micheal lehet, hogy Japánban majd összeszed magának valami amerikai csini, szőke, nagymellű, cicababát a kutatóintézetben, ahol dolgozik, már ha van ott egyáltalán egy olyan csaj is, aki egy kicsit is ad magára, és nem csak azon fáradozik, hogy robotokat tervezzen, amelyek képesek megmenteni egy-egy igen beteg embert a biztos haláltól, hanem mondjuk, néha kiszedeti a szemöldökét, kimelíroztatja a haját meg ilyesmik. Habár azt hiszem, Michealt nem feltétlenül a cicababák vonzzák. Könyörgök, mégiscsak Judithtal feküdt le életében először, aki nem éppen a mai modern és trendi nő első számú megtestesítője. Inkább az a kedves szomszédlány, aki két muslica-klónozás között vigyáz az unokahúgaira, és sejtelme sincs mire való a korrektor.

De hogy nekem nem kell más pasi Michealön kívül, az is biztos. Így mikor a végén Belle nagy vidáman a Szörnyeteg karjaiba vetette magát, nem a meghatottságtól sírtam, hanem mert belegondoltam abba, hogy én soha többé nem leszek boldog. Szó nélkül fölálltam még a taps előtt, kimentem a teremből, és megkértem Larsot, vigyen haza. Nem kérdezett semmit, csak hazahozott. Ezért szeretem Larsot. Nem problémázik minden apróságon, nem jön azzal, hogy nem illik ott hagyni a partneremet anélkül, hogy annyit mondanék: adieu!

A mama elég morcosan engedett be, mert éppen a Fridát nézte. Nem tudom, mit van úgy oda ezért a filmért. Salma Hayek annyira, de annyira csúnya benne. Az a szemöldök! Brrrrr! Ha én ilyen szép színésznő lennék, nem foglalkoznék azzal, hogy mennyit kapok egy ilyen rút nő megformálásáért, visszautasítanám a felkérést. Aztán valamelyest megenyhült, amikor mondtam neki, hogy jövő héten is adni fogják.

 •         Mia, beszélhetnénk egy kicsit? – kérdezte, majd kikapcsolta a TV-t.

Erre mit lehet válaszolni? Azt, hogy: „Mama, egy hullámvölgy legmélyebben fekvő pontján vagyok, valahol a Mariana-árok környékén. És se te, se a papa, se senki nem tud felhozni, mielőtt az önsajnálatba belefulladnék. Illetve, aki tudna, az nem segít rajtam, mert nem akar. Nem szeret. És miért nem?? Mert én akkora egy seggfej vagyok!!!!!!!”? Vagy azt, hogy: „Mama, ez egy tök jó ötlet! Süthetnénk együtt gofrit vagy palacsintát, miközben kitárgyalnánk az életem eddigi legnagyobb baklövését. Ez tényleg klassz!”? De nem akartam megbántani. Úgy értem, ő nem tehet arról, hogy ekkora csupa nagybetűs LÚZER vagyok. Ebben inkább szegény papára hasonlítok, aki pont a saját elbaltázása miatt veszítette el élete nagy szerelmét, a mamámat. Azért igazán rossz belegondolni abba, hogy a papám azért váltogatja hetente a modellcsajait, mert mindegyikben a mamát keresi. Mi lesz, ha én is erre a sorsra jutok? Ha én is megszállottan mindenkiben Michealt fogom keresni, és minden héten más és más pasival bújok ágyba, mert attól félek majd, hogy ha akkor nem teszem meg, túl késő lesz…??)

 •      Mama, majd kiheverem. Tényleg – válaszoltam inkább.
 •          Mia, nem láttalak ilyen feldúltnak azóta, hogy megtudtad, hercegnő vagy.
 •    Hát…
 •       Ülj le – mondta, és lelökött a kanapéról néhány jégkrémes dobozt. Mióta Rocky megszületett a mamám mintha egészségesebb életet élne. Oké, a fagyi se a legjobb kaja, amit egy friss anyuka ehet, de a sörnél bármi elviselhetőbb.
 •       Mama – szipogtam – én belehalok, ha Micheal már nem szeret.

És ekkor elkezdtem bömbölni. Nem maradt meg túl sok abból, miket mondtam a mamának, de szemmel láthatóan nem készült föl erre. Biztos átlapozott néhány Segítség, szerelmes a lányom!, Magánéleti problémák a családban és más ilyen témájú könyvet, ennek ellenére semmi hasznosat nem mondott. Csak ült mellettem, simogatta a hátamat és néha a kezembe nyomott egy zsebkendőt.

Szeptember 11., szombat, a World Trade Center elleni terrorcselekmény évfordulója, itthon, hajnali 2 óra

Sms-ek száma: 0
Hívások száma: 0
E-mail-ek száma: 1

ÉS KITŐL??? NA, KITŐL??????? TERMÉSZETESEN J. P.-TŐL!!

Istenem, mondd, szeretsz te engem? Miért nem küld inkább Micheal egy mail-t, amiben kijelenti, hogy semmi módon nem szeretne velem a jövőben érintkezni, és azt csinálok J.P.-vel, amit akarok, őt hidegen hagyja, mert: „Mia, kiábrándultam belőled, azt hittem, te más vagy, mint általában a lányok. Azt hittem, hogy legalább vársz egy kicsit a szakítás után, nem rohansz azonnal az első pasi karjaiba, akit meglátsz. De be kellett látnom, te sem vagy különb, mint Lana Weinberger... Ugyanolyan vagy, mint ő.”. Ó, Istenem, ha ezt írná, ha tényleg ezt írná… én abba belebolondulnék. Meg se magyarázhatnám neki, mekkora egy emeletes barom vagyok, el se mondhatnám neki, mennyire szeretem, és mennyire sajnálom, amit tettem. Szerintem, már most sem gondol rám. Vagy legalább is nem úgy, mint a barátnőjére. Hanem mint az ABSZOLÚT EXÉRE.

J. P. azonban úgy tűnik félreértelmezte ezt az esti színházasdit. Várja a folytatást. Mert szerinte klassz lány vagyok. Olyannyira klassz, hogy bármelyik pasi összetehetné a két kezét. Remélem, ezt csak vigasztalásképp írta, és nem azért mert egy potenciális hálát-adok-az-Égnek-mert-Mia-Thermopolis-a-barátnőm-jelölt. Nem válaszoltam neki. Majd. Egyszer.

Szeptember 11., szombat, a World Trade Center elleni terrorcselekmény évfordulója, itthon, hajnali 4 óra

Sms-ek száma: 0
Hívások száma: 0
E-mail-ek száma: 0

Hát senki se gondol rám hajnalban???

Elfogyasztott egész mogyorós csokik száma: 3

A mama biztos azért vette őket, hogy hajnalban bánatomat velük enyhítsem. De ha nem, akkor is erre használtam fel őket.

 

      Szeptember 11., szombat, a World Trade Center elleni terrorcselekmény évfordulója, itthon, reggel 9 óra

Sms-ek száma: 0
Hívások száma: 0
E-mail-ek száma: 0

Elfogyasztott juharszirupos palacsinták száma: 0

Mr. Gianini palacsintát sütött reggelire, és még juharszirupot is vett hozzá. Igazán kedves volt tőle, de most nem vágyom semmire. Csak egy kis csendre. Rocky egész reggel torka szakadtából ordított, mintha legalább is babakaján kívül mást nem adnának neki enni már egy hete. A gyerek ugyanis nem hajlandó normális bébiételt enni, mint más lurkók.

Szeptember 11., szombat, a World Trade Center elleni terrorcselekmény évfordulója, itthon, déli 12 óra

Mama felhívta Grandmére-t, hogy legyen tekintettel rám, és ma ne tartson hercegnői illemtanleckét. Grandmére erre fujtatott és franciául káromkodott (kihangosította a mama a telefont, így a nagyanyám minden szavát tisztán hallottam), majd azt mondta – kivételesen angolul –, hogy ha én nem megyek hozzá, akkor kénytelen lesz meglátogatni engem.

 •      Grandmére – kaptam fel erre a telefont a szobámban, mert azt hiszem, az anyámék kivándorolnának, ha a nagyanyám még egyszer eljönne hozzánk. Szerinte, nem normális, amilyen körülmények között mi élünk. Hát ja, tény, hogy kevés a rózsaszín a lakásban, nincsenek rózsaszín-fehér liliomcsokraink, aranyozott tükör és nincsen báltermünk, se százszemélyes porcelánunk. Hogy a főlovászmesterről ne is beszéljünk. -, nem vagyok olyan állapotban, hogy megtanuljam száz nyelven mondani, hogy „Köszönöm, nem kérek több vaníliában pácolt lazacfilét gyengéden sütve, édesburgonyával, cukorborsóval és pezsgőmártással.”
 •     Hah! – krákogott egyet – Igazán szellemes, Amelia! Mi bajod? Még mindig az a fiú?
 •       Igen…
 •      Amelia, hiszen már annyiszor elmagyaráztam, hogy sokkal jobb lesz neked nélküle. A nagyanyád vagyok, tán csak tudom, mi jó neked.
 •         De…
 •          Éppen ezért most is tudom, mit kellene tenned… hogy is mondják… igen, sebnyalogatás helyett.
 •          Mit? – kérdeztük egyszerre a mamával.
 •      Genoviába költözni.
 •       TESSÉK???????????????????? – Kérdeztük kórusban.
 •     Amelia, megtennéd, hogy anyádat kirekeszted a beszélgetésünkből.

Nem figyeltem arra, amit mondott, mert csak az a két szó visszhangzott a fejemben, hogy Genoviába költözni… Genoviába költözni… Genoviába költözni…

 •      Grandmére – nyögtem ki nagy nehezen -, én nem költözöm sehova.
 •        Ugyan. Ott is lennének barátaid, kellemesebb társaságot is találnál magadnak, mint az a pincsifejű lány.
 •      Ő már nem a barátnőm. Összeveszett…
 •         Na akkor? Abernathy-Reynolds fiú biztos szívesen meglátogat szünetekben. De ha annyira ragaszkodsz ehhez a koszos New Yorkhoz, eljöhetsz karácsonyozni.
 •        Grandmére, álljunk meg egy kicsit.
 •     Rendben, nyáron is ideutazhatsz 2 hétre.
 •         Mondom: állj! Én nem költözöm Genoviába.
 •       De Amelia… Tudom, hogy a szíved mélyén elismered, hogy az volna a legjobb számodra, ha új környezetbe kerülnél. Ahol nem emlékeztet senki és semmi se arra a fiúra – a hangja teljesen megváltozott. Olyan volt, mintha tényleg egy normális nagymama lenne, aki péntekenként a barátnőivel a bridzsel, és halálra dicsekszik az unokájával, hétvégén pedig az unokája kedvenc pitéjét süti.
 •      Grandmére, én nem…
 •       Legalább próbáld meg, Amelia – annyira, de annyira kedvesen beszélt hozzám, én pedig annyira gyámoltannak éreztem magam, hogy végül azt mondtam, oké. Próbáljuk meg.

Szeptember 12, vasárnap, Genova, hercegnői lakosztály, ruha-, smink- és frizuraválasztás

Amikor a papa megtudta, hogy ideköltözöm, kiakadt. Káromkodott. Szidta Grandmére, amiért ilyen csúnyán kihasználja a Micheal-lel való szakításomat a saját piti céljaira megvalósítására. Először sejtelmem se volt, miről beszél. Aztán rájöttem: a nagyanyám New York összes luxus szálloda igazgatójával összebalhézott, mert egyik sem tudta, tökéletesen kielégíteni óhajait. Így jobbnak látta, ha egy kicsit visszavonul Genoviába, ahol ő mégiscsak az özvegy hercegné, és ha azt akarja, hogy a szobalányok csókolják meg a lába nyomát, azt is szó nélkül megteszik. Aztán szidott engem is, amiért hagytam magam ilyen csúnyán átverni. Tudom, hogy ő csak meg akar kímélni a nagyanyámtól, akivel az élet nem fenékig tejfel. De én már itt vagyok. Megígértem, hogy egy hónapig maradok, és ha jól érzem magam, végleg ideköltözöm. Ha meg úgy döntök, hogy hazaköltözöm New Yorkba, akkor ez életem legborzalmasabb luxus túlélőtábora lesz. A papa, mikor ezt elmeséltem neki, megkérdezte, volna-e valamire szükségem a kényelmesebb és tűrhetőbb életért. Igazán nem kértem sokat. Csak egy új laptopot internettel és webkamerával, napi két órát, amit abszolút úgy töltök el, ahogy szeretném, és hogy továbbra is Lars legyen a testőröm. Ja, és hogy ne csapjanak nagy felhajtást, csak mert egy hónapig biztosan itt vagyok. A papa bólintott, megígérte, hogy teljesíti a kéréseimet.

Holnap ki kell bírnom a parlament ülésezését meg az esti bált, amit a tiszteletemre adnak. Én mondtam, hogy nem szükséges, de Grandmére szerint a sajtónak és a jövőbeli népemnek joga van tudni, hogy a hercegnő itthon tartózkodik. Paolo is itt van, és mindenféle képet dugdos az orrom alá, hogy nézzem meg. A holnapi öltözékemet szeretné kiválasztani, de valljuk be: nem vagyok partner ebben.

Ajaj, itt van Grandmére, és ha nem akarom, hogy máglyán égesse el a naplómat, kénytelen leszek tényleg abbahagyni az írást.

 

 

 
Pontos Idő & Dátum

 
Névnaptár
Boldog névnapot kívánok!
 
Linkgyűjtemény
 
Extrák
 
Érdekességek
 
Chatelde

 
A Mediátor sorozat kötetei
 
Egyéb Meg Cabot könyvek
 
Népszámláló =P
Indulás: 2006-04-13
 
Szavazz!:)
Ha te lennél Meg Cabot...
Kivel hoznád össze Miát a befejező részben (NHN 10.)?

Michael
J.P.
Kenny
Borisz
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A Locsifecsi királynő sorozat kötetei
 
Az Allie Finkle sorozat kötetei
 
Rajongói Oldal
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~